Postzegelsmetkorting.nl
Assortiment

Decemberzegels

Filters
Sorteer op:
Decemberzegels
€ 17,75
1-1 of 1

Decemberzegels met korting

Decemberzegels met korting? Die koopt u natuurlijk bij PostzegelsMetKorting.nl. Decemberzegels zijn een begrip in Nederland. De decemberzegel – die ook wel kerstzegel genoemd wordt - zijn speciale postzegels die ieder jaar in december worden uitgegeven. De decemberzegel is speciaal voor het versturen van kerst- en nieuwjaarskaarten.

Tarief decemberzegels

Het tarief van de decemberzegels wordt ieder jaar rond september/oktober bekendgemaakt. Het tarief voor 2021 is 91 cent. Als u onze facebookpagina volgt, bent u daarvan als eerste op de hoogte. Ook dit jaar bieden we weer decemberzegels met korting aan. De decemberzegel is te gebruiken voor een kaart of brief tot 50 gram. 

Wanneer decemberzegels gebruiken

U kunt de decemberzegels gebruiken tussen 3 november en 6 januari. Wilt u na deze periode uw post frankeren met decemberzegels? Dat kan, maar dan moet u wel bijplakken tot het standaard posttarief. Bestel ook uw bijplakzegels voordelig.

Geldigheid decemberzegels

Over de geldigheid van decemberzegels leven veel vragen. We leggen u graag uit hoe het zit.

  • Decemberzegels van heden – 2010 >> altijd te gebruiken
  • Decemberzegels van 2010 – 2002 >> alleen te gebruiken met bijplakken
  • Oudere decemberzegels >> niet meer te gebruiken

Decemberzegels van 2018 – 2010

Decemberzegels zijn vanaf 2010 tot heden voorzien van het woord 'December' en niet meer van een waardeaanduiding in euro's. Deze kerstzegels blijven geldig, ook als het decembertarief wijzigt. U kunt decemberzegels van 2010 en later dus gewoon gebruiken voor uw kerstpost.

Decemberzegels van 2010 – 2002

Decemberzegels van vóór 2010 hebben een waardeaanduiding in euro’s. Deze zegels kunt u gebruiken voor uw kerstpost, maar u moet wel bijplakken tot het nu geldende decembertarief.

Oudere decemberzegels

Heeft u decemberzegels van vóór 2002? Deze kunt u niet meer gebruiken om uw kerst- en nieuwjaarskaarten te frankeren.

Decemberzegel-2018

De Decemberzegels van 2018.

Waarde van decemberzegels

De waarde van decemberzegels is de laatste 20 jaar behoorlijk gestegen. Juist daarom loont het om uw decemberzegels met korting bij ons aan te schaffen. De waarde in de afgelopen jaren was:

  • 2002: 0,27 eurocent
  • 2002 t/m 2007:  0,29 eurocent
  • 2008 t/m 2010: 0,34 eurocent

Decemberzegels naar het buitenland

Wilt u uw familie of vrienden in het buitenland verrassen met een kerst- of nieuwjaarskaart? Dan kunt u hiervoor ook decemberzegels gebruiken. U moet dan wel voldoende decemberzegels plakken tot het internationale tarief (meestal zijn 2 decemberzegels voldoende). U kunt natuurlijk ook de standaard internationale zegel gebruiken.

Historie van decemberzegels

Al sinds het begin van de posthistorie - zo omstreeks halverwege de 19e eeuw - worden er kerstkaarten verstuurd. In Nederland worden sinds 1987 decemberzegels uitgegeven. De eerste kerstzegels had een waarde van 0,50 guldencent. De laatste guldenzegel verscheen in 2000 en had een waarde van 0,60 guldencent. In decemberzegel van 1995 was de eerste zelfklevende postzegel van Nederland! Jaarlijks worden er nog steeds tientallen miljoenen kerstkaarten verstuurd.

Decemberzegel-1987

De eerste decemberzegel uit 1987.

Meer dan alleen decemberzegels met korting

Wie decemberzegels met korting wil aanschaffen, is bij PostzegelsMetKorting op het juiste adres. Maar we doen meer. U vindt bij ons altijd postzegels voor een prijs ónder de frankeerwaarde. Voor zakelijke post, een familiekaartje én voor postcrossers. Zorg dat u uw post voordelig frankeert en bestel uw zegels vandaag nog bij Postzegelsmetkorting.nl.

© Postzegelsmetkorting.nl, onderdeel van De Ruiter BV